100%gratis actie! Clubplan Nederland - Ballenactie
Ballenactie - Gratis ballen voor je club! Actie starten?

Alles uitgelegd

Kant-en-klare actie

De Ballenactie is een kant-en-klare actie. Hierdoor kan jullie club snel beginnen en kost de actie weinig tijd. De Ballenactie kan op elk moment starten en kan daardoor goed ingepast worden in de bestaande planning van verenigingen. Hoe het allemaal werkt lees je op deze pagina

Start van de actie

Nadat jullie club is aangemeld, bepalen we samen het spaardoel. Goed om te weten is dat jullie nergens aan vast zitten. Als het spaardoel onverhoopt niet wordt gehaald, dan zijn jullie niet verplicht om de resterende ballen ook af te nemen. Worden er meer ballen opgehaald dan het spaardoel, dan ontvangen jullie ook de extra ballen. De prijs van de ballen is afhankelijk van jullie sport. Hierover worden jullie van tevoren geïnformeerd. Alle merken en type ballen kunnen geleverd worden. Dit bepalen jullie zelf.

Speciale actielink

De Ballenactie verloopt digitaal. Jullie club ontvangt hiervoor een eigen actielink. Op deze actielink staat uitgelegd hoe de actie werkt en kunnen mensen direct een bal doneren. De donaties worden online via iDeal afgerekend en de complete administratie wordt door ons verzorgd. Zo hoeft jullie club geen contant geld in te zamelen. Wel zo veilig en gemakkelijk!

Om de actie laagdrempelig te houden kunnen supporters ook een halve bal of kwart bal doneren. Zo kan iedereen meedoen.

Kant-en-klaar promotieplan

Het enige wat jullie zelf moeten doen is de actielink verspreiden onder jullie supporters. Maar ook dit hebben we zo gemakkelijk mogelijk gemaakt: jullie ontvangen namelijk een kant-en-klaar promotieplan met teksten en afbeeldingen voor de website van jullie club, social media, WhatsApp en de lokale pers. Dit scheelt veel tijd voor jullie vrijwilligers en zo gaat het balletje snel rollen.

Looptijd

De looptijd van de actie is 1 maand. Ook als het spaardoel behaald is kunnen supporters nog steeds een bal doneren. Hoe meer mensen van de actie weten, hoe meer ballen jullie club cadeau krijgt!

Afronding

Na de actieperiode wordt de balans opgemaakt. Jullie kunnen zelf bepalen welke ballen jullie willen ontvangen, op basis van jullie opbrengst. Alle merken en typen kunnen geleverd worden. Daarna worden de ballen bij jullie club bezorgd.

Meer informatie

Hoe kan onze club meedoen?

Met het formulier op onze website kunnen jullie de club aanmelden of informatie aanvragen.

Nadat jullie club is aangemeld ontvangen jullie een speciale actiepagina van ons met een kant-en-klaar promotieplan.

Voor wie is deze actie?

Alle balsporten kunnen meedoen en iedereen die jullie club een warm hart toedraagt kan een donatie doen.

Wie organiseert de actie?

De Ballenactie is een initiatief van Clubplan Nederland, een actiebureau voor verenigingen. In totaal heeft Clubplan met deze actie al ruim 35.000 ballen ingezameld voor ca. 500 verenigingen.

Clubplan Nederland
François HaverSchmidtwei 2
8914 BC Leeuwarden
KvK: 58882537
info@clubplan.nl
06-21141715

De betalingen worden verzorgd door Stichting Clubpot Nederland (KVK: 68617739).

Waarom organiseert Clubplan deze actie?

De Ballenactie is opgezet toen het coronavirus en alle maatregelen hebben ervoor zorgden dat sporten abrupt beëindigd werd. Die situatie had voor veel clubs verstrekkende financiële gevolgen. Daardoor moesten zij bezuinigen op nieuwe ballen, terwijl deze wel nodig zijn. Veel clubs hebben met de Ballenactie toen gratis ballen verzameld. Omdat wij vinden dat elke club gratis ballen moet kunnen verzamelen, hebben we besloten dat de Ballenactie ook na de coronaperiode blijft bestaan. Een duwtje in de rug om ervoor te zorgen dat het balletje altijd kan blijven rollen!

Wat levert het op voor onze club?

Met deze actie kunnen jullie geld inzamelen voor de aanschaf van nieuwe ballen. Iedereen die jullie club een warm hart toedraagt kan een bijdrage doen. De ballen die jullie verzamelen tijdens deze actie worden na de actieperiode bezorgd.

Verenigingen die al meededen

Ballenactie nieuws

Rondje langs de velden (juni 2022)

Dit kalenderjaar zijn er inmiddels alweer ruim 150 verenigingen gestart met de Ballenactie. Vanuit...
Lees verder

Ballen inventariseren en aanvullen

Nu het einde van het seizoen nadert voor veel verenigingen is het weer tijd om te inventariseren hoe...
Lees verder