100%gratis actie! Clubplan Nederland - Ballenactie
Ballenactie - Gratis ballen voor je club! Actie starten?

Wie wij zijn

Clubplan Nederland

Als vrijwilliger wil je natuurlijk het beste voor jouw club. Maar daar is vaak geld voor nodig. Met onze kant-en-klare acties helpen we jou hier graag bij!

Actiebureau voor amateurclubs

De Ballenactie is een initiatief van Clubplan Nederland. Wij zijn een actiebureau voor verenigingen en helpen clubs om geld op te halen. Bijvoorbeeld met een Sponsorloop, de verkoop van Sponsorboekjes of deze Ballenactie.

Op deze manier hebben we al meer dan 850 verenigingen geholpen met onze acties. Misschien heb je ook Rondjevoorjeclub wel voorbij zien komen. Hiermee hebben we extra geld ingezameld voor clubs die veel inkomsten zijn misgelopen, omdat de kantines dicht moesten blijven van de overheid.

Ballenactie

De Ballenactie is in mei 2020 gestart. Amateurclubs zijn in het voorjaar van 2020 veel inkomsten misgelopen door alle coronamaatregelen en wij wilden voorkomen dat dit ten koste zou gaan van het sportplezier in de toekomst. Met de Ballenactie wilden wij er daarom voor zorgen dat amateurclubs in ieder geval niet hoefden te bezuinigen op het belangrijkste onderdeel van het spelletje: de ballen.

De Ballenactie is afgetrapt door sv MEC ’07, uit Maurik. Al snel volgden veel andere voetbalverenigingen en bleken clubs goed geholpen met deze actie. Later volgden ook korfbalverenigingen en inmiddels is de Ballenactie beschikbaar voor alle balsporten.

Contact opnemen

Heb je vragen of wil je meer informatie over ons of onze acties? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op. Veelgestelde vragen hebben we op deze pagina voor je op een rij gezet.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de Ballenactie of Clubplan? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op. Veelgestelde vragen hebben we op deze pagina voor je op een rij gezet.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zij waren al succesvol

Wat zeggen onze deelnemers

"Spaardoel binnen 1 week bereikt"

Wij zijn erg blij met de extra steun in deze moeilijke tijd. Door onze trouwe leden en supporters hebben we ons spaardoel binnen een week bereikt en krijgen we alle ballen voor volgend seizoen cadeau!

Bertus Wierda

Materialencommissie MKV '29

"91 ballen op de eerste dag"

Op de eerste dag zijn er direct al 91 ballen gedoneerd, prachtig! Iedereen vindt het een logisch spaardoel, want een club heeft nou eenmaal nieuwe ballen nodig. Daardoor is de bereidheid om te helpen erg groot, helemaal in deze lastige tijd.

Menno Klok

Voorzitter vv Monnickendam

"Voor iedere club een aanrader!"

Met onze club van 500 leden hebben we in zes dagen maar liefst 175 ballen verzameld voor het komende seizoen, goed voor €4.200,- . Dit is voor iedere club een aanrader!

Rene Bakker

Voorzitter vv Kagia

"Zeer vereerd met alle donaties!"

De Corona-crisis heeft ook op onze vereniging een enorme impact. Wij zijn dan ook zeer vereerd met alle donaties voor nieuwe trainingsballen: 150 stuks maar liefst! Daaruit blijkt des te meer de grote betrokkenheid van onze leden, sponsors en supporters!

Het bestuur

Wilhelmina Boys

"25 korfballen in een halve dag"

Ik had gehoopt op 10 ballen na de eerste week, maar binnen een halve dag hebben we ons spaardoel al behaald en hebben we al 25 nieuwe ballen ontvangen!

Arno Heermans

Materialencommissie WKV RODA

Ballenactie nieuws

Rondje langs de velden (juni 2022)

Dit kalenderjaar zijn er inmiddels alweer ruim 150 verenigingen gestart met de Ballenactie. Vanuit...
Lees verder

Ballen inventariseren en aanvullen

Nu het einde van het seizoen nadert voor veel verenigingen is het weer tijd om te inventariseren hoe...
Lees verder